___________________________________________________________________

Amperio

___________________________________________________________________

Amperio 
(foto Per Torp)
Amperio
(foto Per Torp)

Navn: Amperio
Født. 31.03.2016
Avler: Danish Performance Horses Aps
Ejer: Danish Performance Horses Aps
F: Ampere
M: Pirosa DH
MF: Imperio
Stg: 173 cm

Pris for bedækning (1. rate) : 2950,- + moms (Forfalder første gang der bestilles sæd)+attest (indberetning) : 450,- + moms
2. rate (70 dages drægtighed): 2950,- + moms


*Velafprøvet og præstationsstærk dressur stamme

*Amperio er testet negativ for WFFS og er altså
ikke bærer af genet.

*En hingst med særdeles godt hingstepræg og en
kraftfuld bevægelse i trav og galop, samt en
velfungerende taktfast skridt.

Amperio er netop kåret ved Hingstekåringen i Herning og har bestået 14 dages testen med en flot beskrivelse: ”Energisk med god ridelighed og taktfaste og rummelig bevægelse i alle 3 gangarter” og karaktererne: Interieur 10, trav 8, Galop 8, Skridt 8, Ridelighed 8, Ridelighed fremmedrytter 8.
Amperio er ud af en særdeles stærk præstations stærk hoppestamme. Moderen til Amperio er DH hoppen Pirosa og Amperio er hendes første afkom, så her har hun i den grand allerede bevist, at hun bærer stammens stærke dressurgener videre til næste generation, ved at Amperio, hendes første afkom med stor succes blev tildelt bedækningstilladelse som 3 års ved Hingstekåringen i Herning.
Mormoderen er den legendariske Elitehoppe Perle, som er mor til en lang række af topdressurheste, 2 kårede hingste og fremragende hopper. Perles første afkom Perlenglanz (2001), selv elitehoppe, statspræmiehoppe og Siegerstute ved den centrale hoppekåring i Westfalen med karaktererne 10 for type .
Perle er som nævnt mor til den kårede hingst Prinz K3 DVH 938, S-hest i dressur og placeret som nr. 4 ved DRF`s Dressurchampionat i 2010 som 6 års med 81%. Også den kårede hingst Placido Domingo DVH 1119 har Perle som mor. Placido Domingo er S-hest i dressur og har vundet til og med Intermediare I med 76% og er stærkt på vej til Grand Prix. Et andet afkom efter Perle, Petit Pompidou, vandt i 2011 kvalifikationen til Bundeschampionatet for 6 årige dressurheste med 8,46 og starter Grand Prix under Karin Lührs i Tyskland.
Faderen til Amperio er hollandske Ampere. Fløjhingst ved KWPN kåring i Den Bosch og suveræn vinder af 70 dages prøven i 2008 med topkaraktererne: Skridt 9, Trav 9, Galop 9,5 Ridelighed 9 og kapacitet 9. Ampere er far til 25 kårede hingste heriblandt velkendte Antobello DVH 1182.
Amperio's MF, Imperio – har siden 2010 været makker med den tyske topdressur rytter Hubertus Schmidt. Parret har gennem årene sejret i Grand Prix dressur og har blandt andet vundet Nations Cup i Hagen og været på det vindende hold ved CHIO i Achen.

Ampère
528003 05.04946 NLD
KWPN
brun
Rousseau
NLD KWPN
Ferro DVH 759 Ulft
Brenda
Zsuzsa Roemer
Landy
Larivola
NDL KWPN
Flemmingh Lacapo
Texas
Farivola Amor
Arivola
Pirosa
HT 1443 DK Trak.
lys brun
171
DH
Imperio
Trak.
Connery Buddenbrock
Caro-Dame II
Isar VI Balfour XX (ger)
Istia
Perle XXVIII
Trak.
Hohenstein E. H. Caprimond E.H.
Helena XIV
Parole II Bartholdy
Phantasie III Trak