Hesselhøj Gnags

Navn: Hesselhøj Gnags
Født: 1. juni 2015
Avler: Dorthe & Hans Jørgen Hoeck, Nr. Åby
Ejer: Cathrine Rasmussen, Norge

F: Grand Galaxy Win DVH 1183
M: Søbakkehus Lady Gaga
MF: Tailormade Lancelot DVH 975

166 cm i stang

Til hingstekåring i Herning fik han følgende beskrivelse:

Type og kropsform Højtstillet, velrejst, udtryksfuld, passende ædel hingst af fremragende type. Middel rammer. 9
Hoved og hals Udtryksfuldt hoved. Passende lang, velansat, velformet hals. 8
Skulder og manke Middellang, skrå skulder. God albuefrihed. Middellang manke. 8
Overlinie og bagpart Smidig overlinje. Middellang, velformet kryds. 8,5
Forlemmer Jævnt føre. Rette. 6
Baglemmer Jævnt føre. 7
Skridt Særdeles god og taktfast 8
Trav Særdeles god og elastisk 9
Galop Særdeles god og elastisk 8,5
Helhed 9

Konklusion Godkendt til afprøvning. Præmiehingst


HESSELHØJ GNAGS - DVH 1291 – nedarvet ridelighed og præstation
Hesselhøj Gnags er ud af en af Danmarks stærke dressurstammer. Han er det første afkom efter hoppen Søbakkehus Lady Gaga, så man må sige, at det er noget af en præstation at få en kåret hingst ud af ét afkom. Men det er bestemt heller ikke en tilfældighed, da der bag ved denne skønne hoppe gemmer sig en af de mest avls- og præstationsstærke hoppestammer i Dansk Varmblod.

Mormor er nemlig elite- og sølvmedaljehoppen Søbakkehus Mia-Bella som har et imponerende CV:
* Kåret med sølvmedalje med 9,5 i ridelighed
* Vinder af finalen i 4 års dressurchampionatet med Dorte Hoeck i sadlen
* Deltog i Unghestechampionatet i Herning, hvor hun blev en flot nr. 6 med hele 951 point og med et 10-tal i skridt og igen 9,5 i ridelighed.
* Vinder af Intermediare II og mange placeringer i international lilletur
* Går nu grand prix med Joachim Thomsen
* Samlet dressurindex på 144 og unghesteindex på 159, som placerer hende på en flot 14. plads i indekseringen af mere end 20.000 hopper i Dansk Varmblod.

Oldemor er den fantastiske guldmedalje- og elitehoppe Lindelygaards Mai-Tai. Hun fik i 2003 det højeste afprøvningsresultat med 911 point i alt med et 10-tal i kapacitet, blev tildelt guldmedalje og blev årets dressurbetonede hoppe. Hun deltog også i finalen i dressurchampionat som 4 års. Ud over at være mor til grand prix dressurhesten Søbakkehus Mia-Bella, der er mormor til Hesselhøj Gnags, er hun også mor til B-hestene i dressur Søbakkehus Thanatos og Søbakkehus Sixay. Søbakkehus Hot Light er også et afkom af Lindelygaards Mai-Tai og han var kvalificeret til Championatsfinalen som nr 8, både som 4 og 5 års. Lindelygaards Mai-Tai har et unghesteindex på hele 164 og et samlet dressurindex på 135.

De høje ridelighedskarakterer, der kendetegner hopperne i stammen, er givet videre til Hesselhøj Gangs. Han fik ved den 10-dages observationstest efter Hingstekåringen blandt andet beskrivelsen: Let ridelig, stabil og lydhør overfor rytterens signaler. Under auktionen i Herning, hvor den helt unge hingst blev solgt for topprisen 125.000 Euro, gik han lydigt og smidigt rundt i den tætpakkede hal med den kun 15-årige rytter Anders S. Hoeck i sadlen.

Far til Hesselhøj Gnags er fløjhingsten Grand Galaxy Win, der selv var UVM finalist for 5-årige heste i 2016. Han har i 2018 fremstillet sin første årgang af hingste til kåring, hvilket resulterede i tre godkendte sønner, heraf en præmiehingst. Grand Galaxys mor er elitehoppe Winner T efter Grand Prix-hingsten og avlsmatadoren Jazz og dermed helsøster til Prix St. Georges-hesten Volvo.
Mors morfar er Blue Hors Don Schufro der selv er DM-vinder samt OL-bronzemedaljevinder for hold i Hongkong 2008. Han er far til Isabel Werths Weihegold, der er OL-guldvinder for hold og individuel sølvmedaljevinder i 2016 samt vinder af World Cup finalen i Omaha 2017, tredobbelt europamester i 2017 og nr. 1 på verdensranglisten. Don Schufro har 10 gange været nr. 1 i det tyske dressurindeks for avlshingste og var i 2017 nr. 10 på WBFSH’s rangliste over dressurhingste.

Grand Galaxy Win

DVH 1183
Apache
DVH1169
UB 40 Olivi
Kilucienne
Tolanda Krack C
Olanda
Winner T Jazz
DVH 726
Cocktail
Charmante
Magnaat Zeoliet
Fanaat
Søbakkehus Lady Gaga Tailormade Lancelot
DVH 975
Lordanos Landos
W-Ashley
Ginastera Ginsberg
Dakota
Søbakkehus Mia-Bella
ESRDH
Blue Hors Don Schufro
DVE 690
Donnerhall
Fiesta
Lindelygaards Mai-Tai
EGRDH
Midt-West Ibi-Light DVE 360
Lena EDS