Hans Jørgen Hoeck, hestemand til fingrespidserne.

Startede virksomheden Hesselhoej i 1997, og har drevet den med stor succes frem til år 2021.

I dag er virksomheden overtaget af sønnen, Anders, hvor Hans Jørgen stadig har det overordnet ansvar for virksomheden, og hjælper til med den daglige drift. Resultaterne taler for sig selv. Gennem tiden har Hans Jørgen fremstillet flere hundrede hingste i både spring og dressur med fløjpladser og guldmedaljer til følge.

Det samme gør sig gældende for klargøring af de unge hopper til hoppekåringer, hvor der er opnået fantastiske resultater, som aldrig er set før. Mere end 20 guldmedaljehopper, hvoraf de fleste har opnået titlen ”årets hoppe”. Ligeledes har Hans Jørgen, som en af de få uddannede, redet heste i både spring og dressur op til Grand Prix.

Det er lykkedes for Hans Jørgen at avle nogle af verdens bedste heste på Hesselhoej. Her iblandt kan nævnes:

  • Bronzemedalje hingst, Hesselhoej Gnags, som kvalificerede sig til 4 års championatet med højeste pointsum i 2019 og blev nr. 6 i finalen
  • Bronzemedalje hingst Hesselhoej Down town, som vandt 4 års championat 2020. Dertil vinder af 5 års championat 2021 og vinder af UVM 2021!

Som et helt specielt avlsresultat har Hans Jørgen også avlet en af verdens bedste hingste, Hesselhøj Donkey Boy, der vandt 4, 5, 6, og 7 års Championats finalerne. Hesselhoej Donkey Boy blev derudover også udnævnt elitehingst, da han var blot 8 år.

Med Hans Jørgens erfaring med både spring- og dressurheste og avl på højeste plan, fristes man til at sige, at hvad han ikke ved om heste, er ikke værd at vide. Dog er han alligevel altid sulten efter at lære mere.

Hans Jørgen Hoeck og hjemmeavlet Cididada i Grand Prix.
Hans Jørgen Hoeck og hjemmeavlet Cididada i Grand Prix.
Hans Jørgen Hoeck i finaleklassen til championat.
Hans Jørgen Hoeck i finaleklassen til championat.