Hans Jørgen

Hans Jørgen Hoeck
Hans Jørgen Hoeck

Hans Jørgen Hoeck, daglig leder af Hesselhoej Heste ApS. Født og opvokset i Skærbæk i Sønderjylland. Han er så godt som født på hesteryg, da forældrene i hele hans barndom havde mindst 30 heste (avl og rideskole).

Hans Jørgen har aldrig arbejdet med andet end heste. Dette giver ham en enorm viden og erfaring i alle situationer.
Det første år arbejdede Hans Jørgen hos Lorenz Linnet. Derefter gik turen her til Hesselhoej, der dengang var ejet af J. E. Markussen, her var han i 4 år. Arbejdet bestod hovedsaglig af klargøring af salgsheste, samtidig med at han red en del spring- og championatsklasser.
Nu fulgte 3 spændende år i Tyskland, ved Detlef Saul i Bremerhaven. Her blev der redet rigtig mange springstævner, fra championatsklasser og op til S - klasser. Tiden i Tyskland gav over 240 placeringer, hvoraf de 93 var sejre!
Stedet Hesselhoej havde dog aldrig helt sluppet Hans Jørgen og i 1997 vendte han hjem og købte gården.
Siden da er der blevet tilredet, klargjort og solgt utallige heste på Hesselhoej. De første år sprang Hans Jørgen stadig meget og vandt en del klasser til landsstævner, bl.a. en S - springning i Herning. Siden er tiden gået mest med klargøring af hopper og hingste. Over 150 hingste er blevet klargjort til og fremvist i Herning. 18 guldhopper er det blevet til... 13 af dem med titlen Årets Hoppe. Bl.a. red Hans Jørgen hoppen Lindelygårds Mai Tai, der fik det højeste afprøvningsresultat nogensinde og blev årets hoppe i 2003. Med Hoeck's Cididada har Hans Jørgen redet Grand Prix dressur. Det betyder at Hans Jørgen er en af de få, der har konkurreret på højeste niveau, både i spring og dressur. De sidste par år har Hans Jørgen også brugt tid på at fungere som syns- og skønsmand for retten.
En del af Hans Jørgens tid går med at undervise elever, han er ligeledes en uundværlig hjælp for sin kone Dorthe, når de træner sammen.